суботу, 12 грудня 2015 р.

Хмарні сервіси для роботи з мультимедіа

1.  Google Picasa
Сучасні освітні стандарти пред’являють вимоги, які орієнтовані на активне і грамотне застосування цифрового аудіо, відео і графіки у навчальному процесі і подальшій професійній діяльності. Можливості сучасних безкоштовних мережних медіа-сервісів дають змогу реалізувати більшу частину необхідних дій у середовищі графічного редактора і найпростішого відеоредактора. Один із таких ресурсів – це програма Google Picasa, яка дозволяє обробляти растрову графіку із застосуванням ефектів і фільтрів, створювати колажі, відео, слайд-шоу. Слід відзначити можливість Picasa створювати мережні альбоми і працювати з ними.
2.  Google YouTube
Google YouTube (Ютьюб) – сервіс, що надає послуги хостингу (розміщення) різних відеоматеріалів. Користувачі можуть додавати, переглядати і коментувати ті чи інші відеозаписи та скачувати їх.
3.  Blogger
Blogger – це «ваш голос» в мережі. Це місце для обговорень і обміну цікавою інформацією – будь-то цікаві факти життя класу, особисті записи або посилання на веб-сайти, адреси яких ви хочете зберегти.
4.  MS Office WebApps
Технологія MS Office WebApps – це набір безкоштовних веб-додатків – текстового і табличного процесора, менеджера презентацій і редактора нотаток. 
Основні переваги використання хмарних технологій в навчальному процесі


-       економія засобів на придбання програмного забезпечення;
-       зниження потреби в спеціалізованих приміщеннях;
-       виконання багатьох видів навчальної роботи, контролю і оцінки online;
-       економія дискового простору;
-       безпека;
-       відкритість освітнього середовища.
Майже кожен з цих сервісів пропонує встановити спеціалізований клієнт для системи, що прискорює роботу із хмарою. Використання хмарних технологій у навчальному процесі загальноосвітніх навчальних закладів перш за все сприяє вирішенню проблеми забезпечення рівного доступу учнів та вчителів до якісних освітніх ресурсів як на уроках, так і у позаурочний час.

Немає коментарів:

Дописати коментар